Redundant Netwerk en Private Fiber Ring

Het netwerk van phpBBhost, is redundant opgebouwd uit kwalitatief hoogwaardige Extreme Networks en HP apparatuur. Door voor Extreme Networks en HP te kiezen voor externe en interne switching is een stuk kwaliteit in huis gehaald, wat ervoor zorgt dat ons hoogwaardige netwerk, ten alle tijden kan blijven draaien.

Opbouw van ons netwerk

De kern van alle diensten die phpBBhost levert, is een snelle en betrouwbare verbinding met het internet. Door ons netwerk, redundant en high-end uit te voeren, kunnen onze peerings de benodigde connectiviteit en snelheid overal ter wereld garanderen. Onze internet verbindingen ontstaan in het Nikef en Telecity 5 datacentrum en worden middels private fibers verbonden met ons primaire en secondaire datacentrum (zie de groene lijn in de onderstaande afbeelding). De internet verbindingen worden via oostelijk en westelijk Amsterdam naar onze datacentra geleverd. Daarnaast kan het internet verkeer ook lopen via ons private fiber ring (zie de zwarte lijn in de afbeelding). De verbinding naar onze fallback datacentrum verloopt middels een SSL VPN verbinding.

Internet leveranciers

Onze huidige internet leveranciers, met totale gezamenlijke capaciteit is dan 30 GBit, zijn:

  • Openpeering / NLix (10 Gbit)
  • NTT(10 Gbit)
  • Intouch (10 Gbit)

Het storage netwerk

Ook ons storage netwerk is redundant uitgevoerd en verloopt via ook een private fiber ring (zie de rode lijn in de afbeelding hiernaast). Deze opstelling zorgt ervoor dat wij de meeste van onze diensten, waaronder Hosted Exchange 2013, VMware Private Cloud, VPS Virtual Private Server en Cloud Harddrive kunnen aanbieden met een datacentrum failover mogelijk of zelfs actief/actief kunnen draaien over onze datacentra. Automatische failover is dan ook een feit voor de meeste diensten.